Er antaget på følgende Censurerede Udstillinger:

  • Kunstnernes Påskeudstiling 2018 KP18
  • Hillerød Censurerede Forårsudstilling 2018
  • Hvidovre Censurerede Udstilling 2016 HCU16

 

  • Har modtaget Publikumsprisen på Hillerød Censurerede Forårsudstilling 2018.
  •  
  • Har udstillet i Danmark, Sverige, Tyskland og Spanien.

Artist statement:

Jeg nærer en stor kærlighed til naturen. Jeg er meget fascineret af hvordan naturen kan løfte os, vores humør eller energi. Eller af hvordan mange mennesker nærmest intuitivt ved, at f.eks. en tur i skoven eller til havet kan få tankerne til at falde i hak og humøret til at stige, eller give mere ro.

Jeg er interesseret i at grave i, hvad naturen gør ved mennesker. Hvad er forholdet mellem os og naturen? Hvad er forholdet mellem mennesker og dyr? Er mennesker bare mennesker? Er der parallel universer? Er planter og dyr besjælede? Er alle ting besjælede?

Jeg er dybt interesseret i dét, der er uforklarligt. Dét der ikke i sig selv er bevisførelse for, men som danner mønstre over hele kloden, hvor man italesætter det samme. Det mystiske der kunne være en naturlov, men som vi bare ikke kender endnu.

Det der kontinuerligt inspirerer mig er mine egne oplevelser, fra barnsben til nu, i naturen, i drømme, i drømmesyn og drømmerejser. Mine oplevelser er i form af syner, ting jeg hører eller fysiske, såsom at mærke energi, der strømmer. Jeg tænker meget over, hvorfor det er sådan, at mange ikke selv har disse oplevelser, som bringer mig selv så meget glæde og livslyst, og brænder for at finde ud af, hvordan jeg via kunsten kan give andre et lille indblik i en magisk verden, som de måske har glemt, ligger lige for fødderne af dem.

Artist Bio:

Lisbeth Thygesen blev født i Glostrup og voksede op i Greve i 1973. Hun bor og arbejder på Frederiksberg.

Som barn tilbragte hun de fleste dage i naturen i både Danmark og Sverige. Den skandinaviske natur har haft stor indflydelse på hende og hendes fantasi. Hun har altid været fascineret af fugle, dyr, træer og planter og ikke mindst de imaginære væsner, som hun hun i fantasien forestillede sig gemte sig derude bag træerne og i skyggerne. Disse skabninger har med tiden udviklet sig og tager mere og mere plads som karakterer i hendes landskaber, undertiden ledsaget af nordiske dyr og/eller af mennesker. Hun er som kunstner dybt optaget af naturen og det påvirker hendes kunstneriske udtryk, hendes drømme og hendes livsforståelse i høj grad. Hendes malerier fører dine tanker ind på drømme, folklore, spiritualitet, magi og den nordiske og skandinaviske store natur og vildmark, og selv om scenen er sat Nordeuropas natur, er hendes fortælling fortalt i det underbevidstes sprog og derfor forstået og relateret til på tværs af kultur.

Hendes fokus som kunstner er at gøre folk bevidste om deres største potentiale og muligheder, igennem at huske eller genkende livets skønhed og magi.

Hun har studeret kunsthistorie på Københavns Universitet og har også en bachelorgrad i pædagogik, hvor hendes hovedfokus var æstetiske læreprocesser. Disse studier præsenterer en teoretisk baggrund i hendes kunstnerpraksis, men teknisk set er hun en selvlært kunstner. De fleste af hendes værker er akryl på lærred, hvor hun bruger en lasserings-teknik til at skabe levende farver og dybde, men hun arbejder også med akvarel og tegninger samt skulptur og keramik.

Theodor Kittelsen, Caspar David Friedrich, J.F Willumsen og Frida Kahlo kan nævnes som kunstnere, som har haft indflydelse på hende gennem livet.

Lisbeth har udstillet i flere gallerier, både solo og gruppeudstillinger, samt kunstforeninger og kunstmesser i Danmark, Sverige, Tyskland og Spanien.

Hun havde sin debut på en af ​​de 5 store nationalt anerkendte censurerede udstillinger i Danmark, "Kunstnernes Påskeudstilling" i 2018 (KP18). 3 af hendes værker blev antaget ud af i alt 29.

I 2018 modtog hun også den "Publikumsprisen" på Hillerød Censurerede Forårsudstilling.

5 kommentar(er)

Efterlad gerne en lille hilsen, KLIK her! :)

2017.07.16 Skrevet af Eva Bruus
Kære smukke Lisbeth - jeg bliver opslugt og svømmer helt væk i dine uudgrundeligt smukke billeder.....sikke et væld af liv.......Jeg håber du forsøger dig i udlandet, for dine værker er åbenlyst af en kvalitet der taler til sjælens højeste noter i alle åbne og bevidste mennesker :-)

KH Eva Bruus.
2013.10.08 Skrevet af Lisbeth Thygesen
Kære Torben,
tusind tak, for det du her har skrevet! Det gjorde mig virkeligt glad og meget rørt :) :) :)
Stort kram og stor taknemmelighed,
Lisbeth
2013.10.04 Skrevet af Torben Nødholt
Kære Lisbeth.

Jeg var i dag til fernisering, der hvor du arbejder med din kunst. Jeg har aldrig hørt om dig før, men da jeg så dine malerier mærkede jeg straks et utrolig unikt og dybt spirituelt menneske. Og ikke nok med det, så besidder du et stort talent, som jeg med mine egne øjne som billedkunstner er faldet fuldstændig for. Din kunst rørte mig meget dybt og den er så eventyrlig og fantastisk smuk. Jeg vil glæde mig til at møde dig personligt en dag. Du har fået en stor gave med dig og mit hjerte frydes over, at du deler den med verdenen.

Kærligst Torben Nødholt
2013.07.15 Skrevet af Thyge Thygesen
Jeg har sidder og nydt dine billeder og hvad du skriver.
Jeg syntes det er enestående og håber for dig, at du får masser af succes.
Du har en ukuelig vilje selv mit i dine bestræbelser på at leve med din sygdom.
Knus og kærlige tanker
far
Skrevet af